Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebeliğin 3. Ayı


Gebeliğin 3. ayı 9. haftayla başlar, artık bebeğin gelişmesi daha hızlanmıştır..Baş kısmı vücuttan daha büyük ve belirgindir.El. ayak parmak ,tırnaklar,iç genital organları gelişmeye başlamıştır.bebek yavaştan kıpırdamaya başlasada bu hissedilmez.

10. haftada beyin gelişimi devam eder.Parmak ayırımı ,tırnakların gelişimi ile birlikte iskelet ve dişler de gelişmeye başlar.Vital organları gelişir.Erkek bebeklerde testisler testosteron üretmeye başlar böylece dış genital organlar gelişir.

11. haftada bebek artık son şeklini almaya başlar.Organ sistemlerinin büyümesi çok hızlanmıştır.Kulaklar gelişir, dış genital organlarda penis,clitorıs farklılaşması olur.20. haftaya kadar bebek üç katı büyüklüğüne ulaşır.

Gebeliğin 3. Ayı12. hafta artık yüzde çene ve burun gelişimi ile birlikte el ve ayak gelişimi tamamlanır.12 hafta sonuna kadar olan 1. trimester diya adlandırılan ilk 3 aylık dönem tamamlanmıştır.

Ve bebeğiniz artık 6-7 cm boyunda, 15 gr ağırlığındadır.

Anne ise yorgunluk,uykusuzluk,sık idarara çıkma,kabızlık,midede yanma ,şişkinlik,hazımsızlık,memelerde dolgunluk,hassasiyet,duyarlılık,baş ağrısı,baş dönmesi,fenalaşma hissi,iştah artışıı,gerginlik,aşırı duygusallık gibi değişimler yaşar.


  1. Gebeliğin 1. Ayı
  2. Gebeliğin 2. Ayı
  3. Gebeliğin 3. Ayı 
  4. Gebeliğin 4. Ayı 
  5. Gebeliğin 5. Ayı 
  6. Gebeliğin 6. Ayı 
  7. Gebeliğin 7. Ayı 
  8. Gebeliğin 8. Ayı 
  9. Gebeliğin 9. Ayı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.