Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebeliğin 4. Ayı


Artık gebelik 2. trımester dönemindedir.Bu dönemde yorgunluk hissi,sabah bulantıları ve düşük riski azalmıştır.Bebeğin hareketleri farkedilmeye başlar.Gebelik dışardan anlaşılır hale gelmiştir.daha sık acıkma ve bazı yiyeceklere aşırı istek başlar.Diş eti kanamalrı olabilir.Ayaklarda , bazen ellerde ve yüzde şişme olabilir.Basur ve bacaklarda varisli damarlar oluşur.baş ağrıları ve değişen duygusallıklar olabilir.

Bebekte ise artık kaş, saç, al ve ayak parmakları tırnakları,parmak izi şekillenir,parmak emmeğe başlar, ses telleri gelişimi, tat duygusu gelişimi olur.Kalp atışları dakikada 120 -160   civarında olur.böbrek çalımaya başlar ,solunum başlangıcı hıçkırık gelişir.Tüm organlar gelişmiştir ve iskelet yapısı kıkırdak yapısından sertleşerek kemikleşmeye başlar.

Ve artık bebek 12 -14 cm boyunda ve 250 gr ağırlığındadır.


  1. Gebeliğin 1. Ayı
  2. Gebeliğin 2. Ayı
  3. Gebeliğin 3. Ayı 
  4. Gebeliğin 4. Ayı 
  5. Gebeliğin 5. Ayı 
  6. Gebeliğin 6. Ayı 
  7. Gebeliğin 7. Ayı 
  8. Gebeliğin 8. Ayı 
  9. Gebeliğin 9. Ayı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.