(25—28) haftalar arası
Bebeğinizin gelişmesi bu dönemdede devam etmektedir. Elleri tırnakları gelişmiş ve ellerini yumruk yapabilir hale gelmiştir. Saçları uzamış ve sıklaşmıştır, kaş , kirpikler oluşmuştur. Yağ dokusu giderek arttığı gibi kilo artışı da devam etmektedir. El ve ayak izleri oluşmaya başlar.
26. haftada bebeğin gelişimi ve kilo artışı devam eder.Kilosu 500 -2000 gram arasındadır.Minyatür bir bebek görünümündedir artık,
27. haftada hızla gelişim devam eder. Akciğerleri, karaciğerleri, bağışıklık sistemi henüz tam gelişmemiştir, rengi daha kırmızıdır.
28. haftada bebek düzenli uyuyup uyanmaya ve göz açıp kapatmaya başlar.20-30 dakika uyur ve uyanır. Anne artık bebeğin hareketlerini çok
daha rahat farkeder,izleyebilir.28. hafta sonunda bebeğin boyu 24 cm,kilosu 2 kg dur.Bu ayın sonunda doğan bebeğin yaşama şansı %85 dir.
Gebeliğin 7. ayında annenin durumundaki değişiklikler
Anne gebelik döneminin % 70 ini tamamlamıştır,rahim göbek ile göğüs kafesi arasına kadar büyümüştür.Kan basıncı arttışı ve çarpıntı olur bu dönemde annede.Bebeğin hareketlerini oldukça yoğun farkeder artık anne, ve artan aktivite normal doğum sancıları ile karıştırılabilir.Yalancı doğum ağrıları düzensiz,uzun yada kısa süreli ve anne tarafından sayılamaz niteliktedir.Gerçek doğum ağrıları güçlü,düzenli ve belli aralıklarladır.Bu ağrılar erken doğum belirtisidir,Bir saatte altıdan fazla düzenli aralıklarla gelen ağrılar doktorunuza danışmanızı gerektirir.Anne bu dönemde her hafta yaklaşık 1 kg alır.
7. ayda bazı testlerin yapılması zamanıdır.Glikoz tolerans testi gebelikte annede oluşabilecek diabetin anlaşılması için önemlidir ve 24– 28 . haftalar arasında uygulanır.
Yine bu dönemde önemli diğer bir test kan uyuşmazlığı testidir. Anne Rh -baba Rh + ise bu test uygulanır. Annede bu ayın sonuna doğru antikoruna bakılır. Henüz antikor üretmemişse anne Rh immünglobülün enjeksiyonu yapılır anneye.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder