Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebeliğin 6. Ayı

6. ayda bebeğinizin gelişmesi daha belirgin hale gelmiştir. El ve ayakları görülebilir haldedir.Göz kapakları ayrılmaya ,gözleri açılmaya başlamıştır.Cildi ince ve parlaktır.Bu ay sonunda bebek 33 cm boyunda ve yaklaşık 800 gram ağırlığındadır.Bebeğin hareketleri artık hissedilmeye başlar.Anne karın üstüne el konmasıyla da hareketler artık algılanabilir.

Bebek bu ayın sonuna doğru duymaya başlar.En çok duyacağı ses anne kalp atışıdır.dışarıdan gelen bazı sesleri de duyabilir.ayrıca bebeklerin bu ayda hafızasıda oluşmaya başlar.Yani sesleri aklında tutabilir.B ebek artık minyatür bir bebek görünümündedir.

 Anne ise 5-7 kg civarında kilo almıştır.Bulantılar daha azalmış ve iştah artmıştır.Fırçalama sırasında diş etleri kanama yapabilir.El ve ayaklarda şişme başlamıştır.Karın veya ciltte lekelenmeler olabilir.sırt , bel ağrıları artar.dalgın olabilir,gebelik ağırlığından dolayı sıkıntılar artabilir.


  1. Gebeliğin 1. Ayı
  2. Gebeliğin 2. Ayı
  3. Gebeliğin 3. Ayı 
  4. Gebeliğin 4. Ayı 
  5. Gebeliğin 5. Ayı 
  6. Gebeliğin 6. Ayı 
  7. Gebeliğin 7. Ayı 
  8. Gebeliğin 8. Ayı 
  9. Gebeliğin 9. Ayı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.