Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebeliğin 9. Ayı

(36—40 haftalar arası)
Bu ayda bebek doğum kanalına girmeye başlamıştır,dolayısıyla karın aşağıya iner.Mide yanması ve sırt ağrıları   gibi şikayetlerde azalma olur.

Bebeğin yağ dokusu giderek artar.36. haftada bebek doğsa da erken doğum sorunları yaşama olasılığı yok gibidir.

Bu ayda doğum sancıları her an başlıyabilir.Gerçek doğum belirtisinin en önemli özelliği kasılmaların belirli aralıklarla düzenli gelmesidir.Başlangıçta daha az sonraları giderek artan sıklıkla gelen doğum sancıları daha sonra 10 dakikada 3 kez ve 50 saniye süreyle devam eden kasılmalara dönüşür.Eğer kasılmalar belli bir düzende ve dinlenme ile geçmiyorsa hastaneye gidilmelidir.

Hafif kanlı sümüksü akıntı servikste bebeği koruyan tıkacın atılmasıdır ve bunun gelmesinden sonra iki gün içinde doğum gelişir.

Dikkat etmenizi gerektiren durumlar,

Kanama olduğunda, su geldiğinde, bebek hareketlerinde azalma olduğunda veya durumunuzda herhangi bir değişiklik olduğunda hemen hastaneye baş vurmalısınız.

  1. Gebeliğin 1. Ayı
  2. Gebeliğin 2. Ayı
  3. Gebeliğin 3. Ayı 
  4. Gebeliğin 4. Ayı 
  5. Gebeliğin 5. Ayı 
  6. Gebeliğin 6. Ayı 
  7. Gebeliğin 7. Ayı 
  8. Gebeliğin 8. Ayı 
  9. Gebeliğin 9. Ayı 

1 yorum:

  1. Öncelikle bütün anne adaylarına sağlık ve huzurlu bir gebelik dönemi diliyorum gebeliğin her aşamasında doktor kontrollerini aksatmamalarını www.gebelikbilgisi.com olarak öneriyoruz ve kadınlarve.blogsoptun başarılarını diliyoruz...

    YanıtlaSil

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.