Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebeliğin 1. Ayı


Düzenli geçen adet dönemlerinden sonra adet görmediyseniz,başka bir probleminiz yoksa bu hamilelik başlangıcı demektir.Yaklaşık 2 haftalık bir gebelik söz konusudur ve bunu idrar testi ile anlamak mümkündür.

Yumurta ve spermin birleşmesiyle döllenme gerçekleşmiştir.Bebek bu embriyo denen hücreden gelişir .Bebeğin cinsiyetini Babanın spermi belirler.Bebek amniyotik sıvının içinde bir kesede büyür, gelişir.beyni,gözleri,ağzı,iç kulakları,sinir sistemi,sindirim sistemi,kalbi,akciğerleri gelişmeye başlar.Kulakları küçük nokta şeklinde,gözleri,burnu ,kol ve bacakları oluşmaya başlamıştır.Bu ayın sonunda embriyo elma çekirdeği kadar, yaklaşık 6 mm dir.

Annede gebelik başlangıcıyla birlikte tükrük salgısında artma olur.Göğüslerde şiskinlik , hassasiyet ve rahim büyümesi başlar. Halsizlik,yorgunluk hali,uyku bozuklukları,hazımsızlık,sık idrara çıkma gibi sorunlar olur.

Bu dönemde bebeğin beslenmesini sağlıyan kordon plasenta oluşmuş ve hormon salgılamaya başlamıştır.Bebeğin gelişmesi başlamış ve bebeği koruma görevi olan amniyotik sıvıda oluşmaya başlamıştır.Annede yiyeceklere aşırı istek yada isteksizlik olabilir.Bu dönemde anne bazen iyi,bazen sinirli ağlamaklı ,aksi olabilir.Neşe,korku,kaygı, stres yaşıyabilir anne,özellikle burada babanın anneye desteği çok önemlidir.

Gebelikle birlikte bir jiınekolog kontrolunda gereken tetkik ve kontrollar yapılmalıdır.


  1. Gebeliğin 1. Ayı
  2. Gebeliğin 2. Ayı
  3. Gebeliğin 3. Ayı 
  4. Gebeliğin 4. Ayı 
  5. Gebeliğin 5. Ayı 
  6. Gebeliğin 6. Ayı 
  7. Gebeliğin 7. Ayı 
  8. Gebeliğin 8. Ayı 
  9. Gebeliğin 9. Ayı 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.