MALZEMELER
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
Bir buçuk su bardağı un
Bir tatlı kaşığı tarçın
1 Türk kahvesi fincanı ( evde ne varsa ceviz, fındık,fıstık, şam fıstığı, çam fıstığı)
İki yemek kaşığı şeker
ŞERBETİ İÇİN
Bir buçuk su bardağı şeker
Üç su bardağına yakın su
YAPILIŞI
1) İlk olarak yapacağımız helvanın şerbetini hazırlayalım. Bir tencere içine şeker ve su katılarak kaynaması için ocağa konur. Başka bir tencerede tereyağı ve sıvı yağ konup ocakta sararana kadar un ilave edilir ve karıştırılır.
2) Orta ateşte helva sararana dek kavurduktan sonra içine fıstığı vb konularak ocağın altı kısılır ve şerbetini verilir.
3) Şerbeti verdikten sonra kısık ocakta karıştırmaya devam edilir ta ki helva tane tane olana kadar. Sonrasında iki kaşık şeker ve tarçını ilave edilip biraz daha karıştırılır. AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder