Buraya Reklam Verebilirsiniz

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR

MALZEMELER
1 adet karnabahar
2,5 su bardağı süt
50 gr. kasar peyniri
3 kaşık tereyağı
2 çorba kasigi un, tuz

YAPILIŞI
Karnabaharlar temizlendikten ve yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
Bir tencere içerisinde tereyağı eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur. Süt yavas yavas ilave edilir ve karistirilir. Koyulasinca
atesten indirilir. Beşamel sosunuz koyu olursa az daha süt ekleyin.
Eğer topaklanırsa blendırdan geçirin. Borcam yaglanir, borcamin içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur. Üzerine hazirlanan sos dökülür ve
rendelenmis  kasar peyniri serpilir. Ben üzerine az karabiber serpiyorum.
BEŞAMEL SOSLU KARNABAHARÜzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir. Afiyet olsun.

Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.