BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR
MALZEMELER
1 adet karnabahar
2,5 su bardağı süt
50 gr. kasar peyniri
3 kaşık tereyağı
2 çorba kasigi un, tuz
YAPILIŞI
Karnabaharlar temizlendikten ve yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
Bir tencere içerisinde tereyağı eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur. Süt yavas yavas ilave edilir ve karistirilir. Koyulasinca
atesten indirilir. Beşamel sosunuz koyu olursa az daha süt ekleyin.
Eğer topaklanırsa blendırdan geçirin. Borcam yaglanir, borcamin içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur. Üzerine hazirlanan sos dökülür ve
rendelenmis kasar peyniri serpilir. Ben üzerine az karabiber serpiyorum.
Üzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1 adet karnabahar
2,5 su bardağı süt
50 gr. kasar peyniri
3 kaşık tereyağı
2 çorba kasigi un, tuz
YAPILIŞI
Karnabaharlar temizlendikten ve yikandiktan sonra tuzlu suda haslanir.
Bir tencere içerisinde tereyağı eritilir, un ilave edilir, hafif sari oluncaya
kadar kavrulur. Süt yavas yavas ilave edilir ve karistirilir. Koyulasinca
atesten indirilir. Beşamel sosunuz koyu olursa az daha süt ekleyin.
Eğer topaklanırsa blendırdan geçirin. Borcam yaglanir, borcamin içine suyu
süzülmüs karnabaharlar konulur. Üzerine hazirlanan sos dökülür ve
rendelenmis kasar peyniri serpilir. Ben üzerine az karabiber serpiyorum.
Üzeri kizarincaya kadar firinda pisirilir. Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder