ARNAVUT CİĞERİ
MALZEMELER
- Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
- 4 adet patates
- 5-6 kaşık un
- tuz
- 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
- sumak, kekik
- sıvıyağ (kızartmak için)
YAPILIŞI
Patatesleri yıkayıp soyun ve küp seklinde doğrayın.
Ciğeri soğuk suda 3-4 kez yıkayıp süzgeçte suyunu
süzdürün. Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı
koyup kızdırın ve patatesleri kızartın. Sonra ciğeri
içine salın. Arada karıştırın. Ciğerleri çok fazla
kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler
kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir
tabakta karıştırın. Soğanı piyazlık doğrayın.
Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla
döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin.
Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder