Buraya Reklam Verebilirsiniz

SODALI BÖREK

Malzemeleri:
* 250 gr az yağlı beyaz peynir veya lor peyniri
* 1 su bardağı doğranmış maydanoz
* 5 adet yufka
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 20 cl maden suyu (bir şişe)
* 3 yumurta (biri üste)
*1 su bardağı süt
Yapılışı:
1. İç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın. Diğer taraftan da iki yumurta,süt ve sıvı yağı ayrı bir kapta karıştırın.
2. Dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır.)
3. İkinci yufkayı ikiye bölün. Her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin. Üzerine kaşık yardımı ile sütlü karışımdan sürün.
4. Peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2 yufkanın üzerine yayın.5. Üçüncü yufkayı ve dördüncü yufkanın yarısını önce sütlü karışıma batırıp , peynirli için üzerine kırışık olarak serin.
6. Tekrar peynirli içten dökün. Tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın. Dördüncü yufkanın yarısını ve son yufkayı üzerine serin , kenarlarını içe kıvırın.
7. Böreği istediğiniz büyüklükte dilimleyin.Üzerine kalan sütlü sosu yayın. Sonra da sodayı kesik yerlerinden böreğe dökün.
8.Son yumurtanın sarısını böreğin üzerine sürüp, susam veya çörekotu ile süsleyin.
9. Önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.