Malzemeleri:
* 1 Kg. Barbunya
* 2 Orta boy Soğan
* 1 Havuç
* 3 Domates
* 1 Tatlı kaşığı Şeker
* 1 Tatlı kaşığı tuz
* Sıvı yağ
* 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
* 1 Yemek kaşığı Limonsuyu
Yapılışı:
Barbunyalar ayıklanıp yıkandıktan sonra üzerlerini 2 parmak geçecek suda 10-15 dk haşlanır. Bu arada soğan, havuç ve domatesler küp küp doğranır. Tencereye sıvı yağ alınıp soğanlar kavrulur, sonra havuç ve domatesler eklenir. 3-4 dk daha kavurduktan sonra şeker ve zeytinyağı ve Barbunyalar da ilave edildikten sonra üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su eklenir. Tuzu da konulup kısık ateşte pişirilir. Maydanoz ile süslenip soğuk servis yapılır. Tercihe göre üzerine limon suyu dökebilirsiniz. Herkese Afiyet olsun…
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder