Harika Yemek Tarifleri Serisi,En Güzel Yemek Tarifleri
Malzemeler
1\2 kilo karnabaharYarım demet dere otu2 tane havuç
Sos için;
3 diş sarımsak (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)Yarım limon suyuTuz2 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe göre artırılıp azaltılabilir)
Hazırlanışı
Karnabaharlar çiçek çiçek ayrılıp, bol suda yıkanır. Daha sonra soymuş olduğumuz havuçlar ve karnabaharlar tuzlu suda haşlanır. Haşlanan malzemeler soğuduktan sonra doğranır, (havuçlar yarım ay şeklinde karnabaharlar küçük küçük çiçekler halinde doğranır). Sonra doğradığımız dere otu da eklenir ve hazırlamış olduğumuz sarımsaklı sos üzerine dökülür. Sos için; limon suyu sıkılır, sıkılan limon suyuna sarımsaklar rendelenir ya da dövülür. Tuz ve zeytinyağı eklenir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder