Buraya Reklam Verebilirsiniz

Hamileliğin Başlangıcı Olarak Ne Kabul Edilir?

Hamileliğinizin başlangıcı olarak, cinsel birleşmenin gerçekleştiği tarih değil, son adetinizin ilk günü kabul edilir. Bu tarihin üzerine 280 günlük süre eklene­rek bebeğinizin doğacağı tarih hesaplanır. Muhtemelen siz de birçok kadın gibi gebeliğinizden adetinizin gecikmesinden şüphelenerek haberdar olmuşsunuz­dur. Adetinizin geciktiği tarihlerde elinizde “pozitif” bir gebelik testi varsa, sizin 2 hafta önceki cinsel birleşmeden gebe kaldığınızı bilmemize rağmen, 4 hafta önceki son adetinizin ilk gününden itibaren gebe kaldığınızı kabul ederek he­saplarımızı yaparız, yani sizi 4 haftalık gebe olarak kabul ederiz.

Gebelik testinizin olumlu sonuç verdiği tarihlerde yumurta ve spermin birleş­mesinden oluşmuş olan bebeğinizin öncüsü blastokist, rahminizin duvarına yer­leşmiş demektir. Döllenen ürünün bir bölümü bebeğe (embriyo), bir bölümü eşine (plasenta), bir diğer bölümü de amniyon sıvısının bulunduğu keseye dö­nüşür. Bebeğin eşi, yani plasenta gebelik süresince bebeğinizin oksijen almasını ve beslenmesini sağlar, atıkları uzaklaştırır. Beta HCG dediğimiz ve gebelik tes­tinde “pozitif olarak ölçtüğünüz gebelik hormonu buradan salınır.
Bebeğinizi çevreleyen kesenin içinde yer alan amniyon sıvısı ise bebeğinizi yumuşacık bir yastık gibi sarar ve korur.
Birçok anne adayını rahatlatacağına inandığımız bir bilgiyi burada eklemek iste­riz. Cinsel birleşmenin gerçekleştiği tarih ile adetinizin gecikmesi arasırida ge­çen 2 haftalık sürede gelişen embriyo dış etkenlere karşı oldukça dayanıklıdır. Yani o süre içinde anne adayı gebeliğinden habersiz bir şekilde ilaç almışsa, em­briyo bundan çoğunlukla etkilenmeyecektir. Yine de siz siz olun, doktorunuza, ilk randevunuzda, bu süre içinde tükettiğiniz alkol ve aldığınız ilaçlar konusun­da bilgi vermeyi unutmayın,

Birinci trimester dediğimiz bu ilk 13 haftalık süreçte kendinizi gebeliğinize ve doğacak olan çocuğunuza ruhsal olarak hazırlamanızın yanı sıra, vücudunuzda da değişiklikler olmaya başlar. Sizinle birlikte bebeğiniz de hızla gelişmekte ve şekillenmektedir. Bu bölümde sizin vücudunuzda ve bebeğinizin gelişiminde yaşanacak olan değişimleri ayrıntılı olarak ele alacağız. Ayrıca doğum öncesi kontrollerin başlamasıyla bu muayenelerde hangi uygulamaların yapıldığına da değineceğiz. Karşılaşabileceğiniz risklerin yanı sıra bunların çözümlerinin de bulunduğunu bilmenizi istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.