Nar ekşisinin yapımı;
Toplanan narlar önce bıçakla ortadan ikiye ayrılıyor ve leğen içerisinde toplanıp sopalar yardımıyla tanelerinin kabuklarından ayrılması sağlanıyor. Sonra temiz bir çuvalın içinde toplanarak yine temiz ve sert bir sedir üzerine üst üste konuyor. Bu sayede süzülen nar suyu o yörede “kömü” olarak adlandırılan bakır kaplarda toplanarak hafif ateşte kaynatılarak yoğunlaşması sağlanıyor. Bal kıvamına gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılıyor.
Uzmanların önerileri ile özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir meyve nar, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu koruyor. İçeriğindeki bazı maddeler kan şekeri ve kolesterolü dengeliyor ve kalp sağlığını koruyor hatta kanser hücrelerinin gelişimini de engelliyor.
Evlerinizde olmazsa olmaz denilecek türden meyvedir nar. Yemek için ayıklamak ya da çekirdekleri sıkıntı verir bazı kişilere, siz de yerken zorlanıyorsanız epey zahmetlerle sofralarımıza ulaşan nar ekşisini mutlaka değerlendirmelisiniz.
Nar ekşisinin yapımı;
Etiketler:
Genel Kültür,
Gesundheit,
health,
la santé,
Nar ekşisinin yapımı,
Sos Tarifleri,
Yemek Tarifleri,
здоровье
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder