• Son Eklenenler

    loading...

    İRMİK HELVASI TARİFİ

    Malzemeleri:
    * 1,5 su bardağı şeker
    * 2 su bardağı irmik
    * 3,5 su bardağı su
    * 125 g. margarin veya tereyağı
    * 50 g. çamfıstığı, fıstık içi, hidistancevizi yada ceviz
    * 2 paket vanilya
    * 2 çorba kaşığı sıvı yağ (eğer ceviz yada hindistan cevizi ile servis yapacaksanız gerekmez)
     İRMİK HELVASI TARİFİ
    Yapılışı: (7-8 kişilik)
    1. Tencereye yağı alıp eritelim. İrmikleri ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak irmikleri, hafifçe esmerleşip meyanesi gelene dek kavuralım.
    2. Ateşi kapatıp kaynar haldeki suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp 10dak.
    3. İrmiklerin suyu çekmesini sağlayalım. Sonra şekeri ve vanilyaları ekleyip bir kez karıştırarak 5dak. demlendirelim.
    4. Bir tavada sıvı yağı kızdırıp çamfıstıklarını yada fıstık içi ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. (bu aşama sadece içine antepfıstığı yada fıstık içi ilave etmek isteyenler için)
    5. Fıstıkları helvaya ilave edip karıştırarak servis yapalım.
    Afiyet olsun…

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.

    YEMEK TARİFLERİ

    Cinsel Sağlık

    RÜYA TABİRLERİ

    Şifalı Bitkiler

    ŞİFALI TAŞLAR

    Anne ve Bebek