Buraya Reklam Verebilirsiniz

SIFIR KALORİLİ YİYECEKLER


Bütün yiyeceklerin kalorisi vardır, o yüzden “negatif kalori” sözü inandırıcı gelmiyor olabilir. Bazı yiyeceklerin sindirilmesi daha zordur ve vücudun bu yiyecekleri sindirebilmesi için, bu yiyeceklerin sahip olduğu kaloriden daha fazlasını yakması gerekir. Yani alınan kalori miktarı negatife düşer. Teoride, bu yiyeceklerden ne kadar fazla tüketirsek, kilo vermemiz da o kadar kolaylaşır. Ancak, negatif kalori konusu hala tartışmalıdır ve araştırmacılar bunun mümkün olacağı konusunda hemfikir değildir. Yine de, negatif kalorili yiyecekler listesinde yer alan sebze ve meyveler, sağlıklı bir diyete dahil edilmesi gerektiğinden, yenilmelerinde bir sakınca olmadığı gibi, tavsiye de edilmektedir.
Negatif Kalorili Dutsu Meyveler:
Ahududu, yaban mersini, böğürtlen gibi dutsu meyveler, negatif kalorili yiyecekler arasında, içeriğindeki protein miktarları nedeniyle bir adım öne çıkmaktadırlar ve protein, diyelerin çok önemli bir parçasıdır. Çoğu dutsu meyve tatlı olduğundan, hem tek başına yenebilir hem de yenmesi çok kolaydır. Bu meyveler, içerdikleri antioksidan, C vitamini ve diğer besin değerleri sayesinde, bağışıklık sistemini güçlendirirler. Yaban mersini ve kızılcık, idrar söktürür. Yaban mersini ve ahududu ise göz sağlığına iyi gelmektedir. 250 gram dutsu meyvede sadece 50 kalori olduğunu düşünürsek, bunları diyetimizin bir parçası yapmamamız için hiçbir neden yok.
sifir kalori SIFIR KALORİLİ YİYECEKLER
Negatif Kalorili Turunçgiller:
Portakal, limon, greyfurt gibi turunçgiller, kapladıkları hacme göre oldukça düşük kaloriye sahiptirler; meyve başına ortalama sadece 40 kalori düşüyor. C vitamini ve lif deposu olan turunçgiller, sinirdirim sistemimizi ve bağırsak hareketlerimizi düzenler. Bunları bol miktarda diyetimize ekleyerek, hem kilo vermemizi kolaylaştırmış, hem de sağlığımızı korumuş oluruz.
Negatif Kalorili Kavun ve Karpuzlar:
Yazın en süper besini muhtemelen kavun ve karpuzdur, daha fazla negatif kalorili bir besin bulamazsınız. Çoğunluğu sudan oluştuğu için, vücudun su ihtiyacını karşılayarak, vücut fonksiyonlarının tam olarak yerine getirilmesine yardım eder. Her dilimde sadece 20 kalori bulunur; aynı miktardaki turunçgilde 40 kalori vardır. Kavun ve karpuzu tek başına değil de, turunçgiller ve dutsu meyvelerle birlikte tüketmeniz daha faydalı olur.
sifir kalori 02 SIFIR KALORİLİ YİYECEKLER
Negatif Kalorili Sebzeler:
Sebzeler ya çok sevilir ya da nefret edilir, ama nefret etmemiz için bir neden yok, sizin için her yönden birçok faydası bulunuyor çünkü sebzelerin. Kereviz sapının neredeyse sıfır kalorili olduğunu ve vücudun kereviz sapını yakmak için kendisinden çok daha kalori harcadığını, biliyor muydunuz? Tek bir sap kereviz 5-8 kalori arasıdır ve yoğun lif içeriği sayesinde çok doyurucudur. Sebzeler; turunçgillerin, dutsu meyvelerin ve kavun-karpuzun içerdiği su, protein ve liften daha fazla besin değeri içerirler. Yapmanız gereken tek şey, damak tadınıza en uygun olanları seçmek ve bunları diyetinize düzenli olarak ilave etmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.