Buraya Reklam Verebilirsiniz

YAĞLI CİLTLER İÇİN DOĞAL BAKIM MASKELERİ


Yağlı ciltler hem soluk, hem de parlak görünürler. Geniş gözenekleri ve siyah noktaları vardır. Sivilce oluşturmaya son derece müsaittirler. Doğrusu; yağlı ciltle baş etmek zordur. Bu konuda çok hata yapılır. En büyük yanlış, yağlı ciltleri nemsiz bırakmaktır. Oysa bu tip ciltlerin yağını dengelerken, nemini korumak gerekir. Cildiniz yağlıysa, benim önerim sabun yerine temizleme losyonlarını kullanmanız ve haftada bir-iki kere meyve asitleriyle peeling yapmanızdır. Temizlikte aşırıya kaçmayın, ılık su kullanın ve sert fırçalama yapmayın!Şimdi gelelim yağlı ciltler için bakım maskelerine…
Yağlı Ciltler İçin Doğal Bakım Maskeleri
Yağlı Cilt İçin Kil Maskesi:
2 Çorba kaşığı mayayı 2 tatlı kaşığı ılık suda eritin. İçine 1 tatlı kaşığı tozşeker koyun ve karıştırın. Daha sonra 3 çorba kaşığı kaolin (kil) koyun ve koyu bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin.Oda sıcaklığında 15 dakika beklettikten sonra yüzünüze sürün. Sırtüstü yatıp yarım saat bekleyin ve yüzünüzü ılık suyla yıkayıp kurulayın.
Yağlı Ciltler İçin Doğal Bakım Maskeleri Kil
Yağlı Cilt İçin Kil Maskesi:
Plastik bir kabın içine 1 çorba kaşığı kil, yarım haşlanmış patates, 1 çorba kaşığı su koyarak karıştırın ve yüzünüze sürüp kuruyuncaya kadar bekleyin Daha sonra ılık su ile durulayın.
Yağlı Cilt İçin Domates Maskesi:
1 çorba kaşığı taze domates suyu ile 1 çorba kaşığı kili iyice karıştırıp yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekleyip ılık suyla yıkayın.
Yağlı Cilt İçin Badem Maskesi :
Papatya, Ihlamur çiçeği, lavanta, mürver ağacı çiçeği ve çam filiz uçlarından eşit miktarda alınıp karıştırılır. Bu karışımdan 2 çorba kaşığı alınıp 150 g. kaynar su içinde haşlanır. Bu haşlamaya (50 grama 1 çorba kaşığı badem içi gelecek şekilde) badem içi ilâve edilip, haşlamaya devam edilir. Sonra haşlanmış terkibe (1 tatlı kaşığı un ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edilir. Sıcak vaziyette yüze sürülür. (Sıcaklık dayanılacak gibi olmalıdır.) 30 dakika bekledikten sonra, evvela sıcak sonra soğuk su ile yıkanmalıdır.
Yağlı Cilt İçin Elma Maskesi :
12 elma rendeledikten sonra, iyice çırpılmış yumurta akı ile karıştırılır. Elde edilen karışım yüze ve boyna sürülüp 20 dakika bekledikten sonra ılık su ile yıkanır.
Yağlı Cilt İçin Patates Maskesi:
1 tane patatesi haşlayıp iyice ezin. Üzerine 1 su bardağı süt 1 yumurta sarısı koyup iyice karıştırın ve bu karışımı ocakta biraz ısıtın. ve ılık ılık yüzünüze sürün ve 20 dakika bekleyin. Daha sonra önce sıcak sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayıp yumuşak bir havluyla kurulayın. (Ayda bir kez uygulayabilirsiniz.)
Yağlı Ciltler İçin Doğal Bakım Maskeleri meyve maskeleri
Yağlı Cilt İçin Muz Maskesi:
1 tane büyük muzu soyup iyice ezin.2 kaşık yoğurt veya balla Cilt Bakımıkarıştırıp yatmadan önce yüzünüze sürün. Kuruyuncaya kadar bekletip ılık suyla yüzünüzü yıkayın.
Cildi Nemlendirmek İçin:
100 gram yağsız keremin içine biraz tarçın yağı, biraz portakal yağı koyup iyice karıştırın. Yatmadan önce yüzünüzü ve boynunuzu limonsuyuyla temizledikten sonra bu kremden sürün.(Nemlendirici olarak hergün kullanabilirsiniz.)
Yağlı Cilt İçin Şeftali Maskesi:
Kabuğu ve çekirdeği çıkartılmış 1 şeftaliyi çatalla ezin. 1 yumurtanın beyazı ve 1 tatlı kaşığı limon suyuyla karıştırıp temizlenmiş cilde sürün. 20 dakika bekledikten sonra sulandırılmış süt ile cildinizi yıkayın.
Yağlı Cilt İçin Erik Maskesi:
Olgun yani içi sarı hale gelmiş 1-2 adet eriğin çekirdeğini çıkardıktan sonra ikiye bölün ve yüzünüze yumuşak hareketlerle sürün. biraz bekledikten sonra yüzünüzü kuru bir pamukla silin. Daha sonra yüzünüzü papatya suyuyla yoksa normal suyla yıkayıp yumuşak bir havlu ile kurulayın.
Limonlu Yüz Temizleme Losyonu
Yağlı Cilde Limon
Probleminiz:
Cildiniz aşırı yağlı. Üstelik yer yer parlıyor ve gözenekler genişlemiş. Bu durumda yağ dengesini düzenleyen bir maske uygulamalısınız. Limon bu konuda yararlı olabilir.
Ne yapmalısınız?
Her sabah uyandığınızda ayna karşısına geçin ve cildinizi dikkatle inceleyin. Büyük bir olasılıkla yeni bir sivilce ile karşıla şaabilirsiniz. Yağlı cilt, sivilce ve aknelere davetiye çıkarabiliyor. Bu durumda antiseptik ve sıkılaştırıcı etkili olan limon ile maske hazırlayın.
Size uygun maske:
2 limonun kabuğunu soyup kabuklarını 2 çorba kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre halinde ezin ve canlandırıcı maske olarak kullanın. Temizlenmiş cildinize pamukla sürüp birkaç dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayıp havlu ile kurulayın ve ardından günlük nemlendiricinizi sürün.
Limonun özellikleri:
Sıkılaştırıcı ve mikropları öldürücü özellikler içeren limon, bol su içerdiği için toksinlerin vücuttan atılımını sağlıyor. Böylece cilt pürüzsüz bir görünüme kavuşuyor. Zengin C vitamini deposu olduğu için cildi dış etkenlerden koruyup cilt hücrelerinin yenilenmesine katkıda bulunuyor.
Ahmet Maranki Yağlı Cilt temizleyici yulaflı cilt maskesi
Malzemeleri:
* 2 yemek kaşığı yulaf unu
* 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
* 6 yemek kaşığı dolusu buğday kepeği
Uygulanışı:
Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra biraz su ile lapa haline getirin. Bu karışımla yağlı cildinizi 2-3 dakika boyunca temizleyin.Ardından ılık su ile yıkayın.
Yağlı Ciltler İçin Doğal Bakım Maskeleri sarımsak
Yağlı ve Akneli Ciltler için Sarımsak Maskesi:
Malzemeleri:
* 1 diş sarmısak
* 2 yemek kaşığı kaynamış damıtılmış su
* 3 ezilmiş çilek
* 2 yemek kaşığı yulaf
* 1 yemek kaşığı polenta
* 1 tatlı kaşığı yoğurt
* 2 damla çay ağacı yağı
Yapılışı:
Sarmısağı ezerek suyunu çıkarın ve kaynamış suyun içinde yarım saat bekletin.( Sarımsak yüze direk sürüldüğünde cildinizi yakabilir.) Çilekleri çatalla iyice ezin. Sarmısak suyunu çilekle karıştırın.
Üzerine yulaf, mısır unu ve yoğurdu ekleyin. Karıştırdıktan sonra çay ağacı yağını ekleyerek işlemi tamamlayın. Göz çevresinden kaçınarak yüzünüze ve boynunuza sürün.10 dk bekledikten sonra ılık su ile durulanın. Tonik ve hafif nemlendirici sürün. Sarmısak antiseptik özelliği ile yağlı ve akneli ciltlere karşı çok iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.