Buraya Reklam Verebilirsiniz

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz


Harika Yemek Tarifleri Serisi,En Güzel Yemek Tarifleri
Malzemeler
2 adet orta boy kereviz6 adet orta boy sulu portakal1 adet orta boy kuru soğan2 adet havuç5 yemek kaşığı zeytinyağıTuz
Hazırlanışı 

Kerevizler soyulup ince ince dilimler şeklinde kesilip limonlu suda bekletilir. Sap kısımları da çok ince olmamak kaydıyla doğranır. Zeytinyağında havuç ve ay şeklinde doğranmış soğan kavrulur. Limonlu suda bekletilen kerevizler eklenir, tuz ilave edilir. Portakal suyu da eklenip pişmeye bırakılır.
NOT: Pişme süresi düdüklüde 15 dk, normal tencerede ise sap kısımları yumuşayıncaya kadar yeterli. Düdüklü tencerede suyunun azalma problemi olmuyor fakat normal tencerede suyu azalırsa portakal suyu ya da normal su eklenebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.