Harika Yemek Tarifleri Serisi,En Güzel Yemek Tarifleri
Malzemeler
2 adet orta boy kereviz6 adet orta boy sulu portakal1 adet orta boy kuru soğan2 adet havuç5 yemek kaşığı zeytinyağıTuz
Hazırlanışı
Kerevizler soyulup ince ince dilimler şeklinde kesilip limonlu suda bekletilir. Sap kısımları da çok ince olmamak kaydıyla doğranır. Zeytinyağında havuç ve ay şeklinde doğranmış soğan kavrulur. Limonlu suda bekletilen kerevizler eklenir, tuz ilave edilir. Portakal suyu da eklenip pişmeye bırakılır.
NOT: Pişme süresi düdüklüde 15 dk, normal tencerede ise sap kısımları yumuşayıncaya kadar yeterli. Düdüklü tencerede suyunun azalma problemi olmuyor fakat normal tencerede suyu azalırsa portakal suyu ya da normal su eklenebilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder