Buraya Reklam Verebilirsiniz

Tarçın, Tarçın Kabuğu, Tarçın Yağı Faydaları

TARÇIN
SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR :Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir. Beyin yorgunluğu ve sürmenaja çok faydalıdır.
Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcak­lığını yükseltir.
Tarçın, Tarçın Yaprağı Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikler
Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar. Gribin yarattığı ruhi sıkıntıyı giderir.
HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADİR:
Mide ve barsakta ifrazatı artırır, hazmı kolaylaştırır. Hazım zorluğu ve mide tenbelliğini giderir. İştah açar.
Mide ve barsakta gazı önler. En inatçı ishali bile hemen geçirir.
ANTİSEPTİKTİR:
Etli ve sütlü yiyeceklerin (Sütlaç, Muhallebi) bozulmasını, bayatlamasını ve insana zarar vermesini, gaz yapmasını önler.Kalın barsaktan, ishal ve peklik ile vücudun zehirlenme­sini önler.
.
Vücudun mukavemetini artırır. Kansere karşı da korur.
HANIMLARA FAYDALARI :
Normal ay hali dışında kan gelmesini ve beyaz akıntıyı giderir.
DİĞER ETKİLERİ :
Kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Barsak kurtlarını döker.
KULLANILIŞI:
Mutfakta: Günde alınacak miktar 1 tatlı kaşığıdır, bu miktar toz pasta, elma komposto, pirinçli ve irmikli tatlılara konur. 1 kahve kaşığı toz 1 bardak sıcak suya konur ve tek­rar ısıtılmadan içilir, günde 3 bardak içilebilir.
Soğuk algınlığında, süt, salep gibi sıcak içecekler üzerine ekerek, alınır.
NOT : Tansiyonu yüksek olanlar tarçını çok az veya hiç alma­malı Tarçın hiç brr zaman kaynatılmamalı, kokusu uçar faydası kalmaz.
TARÇIN KABUĞU – CİNNAMOMUM CASSİA
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Mide dolgunluğunda, mide gazlarına bağlı şişkinliklerde, sindirim zorluğunda, gaz söktürücü, antiseptiktir, midede biriken suyu alır. Soğuk algınlığına bağlı sindirim zorlukları ve buna bağlı (atonilerde), bağırsak koliklerinde spazm çözücü olarak kullanılır, ruhi sıkıntıları giderir, sürmenajda (zihni ve bedeni bitkinlik hali) faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir, grip, nezle ve soğuk algınlığında kullanılır.
İştahı açar, hazmı kolaylaştırır, ishali keser, mide tembelliğini giderir, vücudun direncini artırır, kadınlardaki beyaz akıntıyı keser, aybaşını düzene koyar, bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur, cinsi arzuyu artırır, karında su toplanmasını önler, karındaki suyu alır, damar tıkanıklığını açar, kötü ve pis kokuları ve öksürüğü giderir, zekayı güçlendirir, vücudu ısıtır, kemiklerdeki yelleri giderir, midenin rutubetini alır, akciğerleri kuvvetlendirir.
Kullanılışı: Çay gibi kaynatılarak günde 2-3 bardak içilir, kaynatılan kabuklar birkaç kere kaynatılıp kullanılabilir.
1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz tarçın konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Toz tarçın günde 3-5 defa 0.5-1 gr bir miktar şekerle yenilir.
İştah açıcı ve midevi olarak bir kesme şeker üzerine 2-5 damla damlatılıp yenilir daha yüksek miktarlar hazım sistemini tahriş eder.
Haricen Kullanılışı: Tarçın bal ile macun yapılıp cilde sürülürse lekeleri, kızarmaları ve sivilceleri giderir.
Katarakta, tarçın tozu sürme gibi sürülürse, gözdeki perdeyi (kataraktı) alır.
Tarçın yağı: Tarçın yağı felç veya ayak titremelerinde sürülürse faydalı olur. Beyin damarı tıkanıklığında buruna 1-2 damla tarçın yağı damlatılır. Bıçak veya her türlü yara izlerini gidermek için tarçın kaynatılır, suyuna pamuk batırılır yara izlerine devamlı pansuman yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.