HAZIM YOLLARINDA ETKİSİ ÇOK FAZLADIR:
Hazma hizmet eden bütün salgı bezlerini çalıştırır.
Bilhassa Pankreas bezine tesir ederek, yağlı ve nişastalı yiyeceklerin hazmını ve vücuttaki miktarının ayarlanmasını sağlar.
Pankreasın körelmesinl önleyerek, şeker hastalığının ilerlemesini durdurur, hatta zamanla normale dönüşü sağlar.
Mideyi ısıtır, iştah açar.
Yemeklerin tadını ve kokusunu hoş hale getirir.
Ağızda tükürük miktarını artırarak, nişastalı yiyeceklerin ilk hazmını temin eder.
Et, hamur yemekleri ve pilav üzerine ekilerek, kolay hazımlarını sağlar.
DEZENFEKTANDIR:
Çok kuvvetli dezenfektan otup, yiyeceklerdeki vş mide barsaktaki çeşitli mikropları öldürür.
Et, balık, et sulu yemekler, sucuk, sosis, köfte gibi yiyeceklere karıştırıldığında, onlann bayatlamasını, bozulmasını, insana zarar vermesini önler.
Yemeklerin barsakta kokuşmasına, gaz yapmasına mani olur.
Karabiber Faydaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder