Buraya Reklam Verebilirsiniz

MAKYAJ ÜRÜNLERİNİ DOĞRU SAKLAYIN


Kozmetik ürünleri, kadınlar için vazgeçilmez malzemelerdir ama dikkatli korunmadığı takdirde sağlığımızada zarar verebilir. Ayrıca iyi muhafaza edilemeyen kozmetik ürünler kısa zamanda bozulur ve etkinliklerini kaybeder. Ancak birçok kadın avuç dolusu paralar ödeyerek aldıkları bu ürünleri tamamen bitmeden atmak zorunda kalır. Oysa, yapacağınız birkaç kurnazlıkla rujunuzu bitene kadar kullanabilir ya da maskaranızı kurumaktan kurtarabilirsiniz. İşte tavsiyeler…
Bakım kremlerini buzdolabında saklayın: Bakım kremleri en fazla 30 ay saklanabilir. Peki bu süre içinde kreminizin bozulmasını nasıl önlersiniz? Çok basit; kreminizi buzdolabına koyarak.
Kozmatik Ürün SaklamaMaskaranızın kurumaması için: Maskaranın fırçasına birkaç damla ılık su dökün ya da hint yağı damlatın. Böylece ömrünü uzatabilirsiniz.
Rujunuzu fırçayla sürün: Rujunuzu fırçayla kullanırsanız rujunuzu sonuna kadar kullanabilirsiniz.
Ojenizi sulandırın: Kuruyan oje şişelerinin içine birkaç damla koruyucu damlatarak ojeyi sulandırabilirsiniz.
Kalemlerinizi buzdolabına koyun: Göz ya da dudak kalemleri, uçları açılırken ziyan edilir. Kırılmaması ve bulaşmaması için kaleminizi önce yarım saat kadar buzdolabında soğutun.
Kozmatik Ürün Saklama
Bunların yanı sıra;
Son kullanım tarihini kontrol edmeli kullanım suresi az kalmış ürünleri almamalıyız. Bozulmuş olan ürünün kokusu, kıvamı, rengi değişir. Su ve yağ ayrılmış halde görülür.
* Aldığınız ürünün üzerinde muhafaza önerileri vardır. Güneşten koruyun, soğukta veya oda ısısında koruyun gibi. Bu önerilere uymak ilk şarttır.
* Ürünün içinde bakteri ürememesi için ürün parmakla değil spatula ile alınmalı kapak içine temas edilmemelidir.
* Ambalajından çıkarılmadan kullanılan ürünler daha iyi korunur.
* Ürünler aşırı sıcak ve soğuktan, nemden korunmalıdır.
* Küçük boy ürünler tercih edilmelidir.
* Ürüne başka ürünler veya su ilave edilmemelidir.
* Açılmış ambalajlı ürünler satın alınmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.