Buraya Reklam Verebilirsiniz

Neden flört ederiz

Flört etmek o kadar doğaldır ki çoğu zaman fark etmeden yaparız. Boynumuzu açıkta bırakacak şekilde başımızı eğmek, hiç de komik olmayan bir şeye gülümsemek hatta kahkaha atmak, kötü espriler yapan bu insana biraz daha yaklaşmak, karşımızdakinin hareketlerini taklit etmek... Vücut dilimiz, hiç şüphe yok ki düşündüğümüz ya da hissettiklerimizi incelikle yansıtıyor ve flört diye bilinen kur yapma eyleminin en önemli unsuru oluyor.

FLÖRT ETMEK EŞ BULMAYI HIZLANDIRIYOR
Kendimizi, sözcükleri kullanmadan da açığa vurabiliriz. Uzun bir bakış ya da kaldırılmış bir kaş, barın karşı tarafındaki insana onunla ilgilendiğinize dair ipuçları olmaya yeter. Farklı istatistiklere rağmen, bazıları ilk izlenimlerin neredeyse %80 etkili olduğunu söylüyor. Ve flört etmek hayvanlar ve insanlar için eş bulmayı hızlandırdığı ve kolaylaştırdığı için, bu beyinlerimizin içindeki fiziksel bağlantılı evrimsel bir özelliktir. Fareler burunlarını potansiyel eşlerine doğru seğirtir; rengarenk tavus kuşları arzuladıkları dişilerine kasılarak gövde gösterisi yapar ve güvercinler dikkat çekmek için göğüslerini şişirir. Bahsettiğimiz hayvanlara göre elbette daha gelişmiş olsak da, neredeyse aynı tavırları kesinlikle aynı sebep için sergilemekten kendimizi alamayız.

GENETİK CAKA SATMA
Flört etmek genlerimizi sergilemek, çiftleşme potansiyeli ve ilgimizi sergilemek için kolay bir yöntem olduğundan, doğa da başarısı için uğraşır. Bu pek çok erkek kuşun egzotik tüylere, geyiklerin gösterişli boynuzlar taşımasının ve erkek yengeçlerin büyük kıskaçlarının olmasının sebeplerinden biridir.

ÖNCE FİZİKSEL İLGİ
Neredeyse aynı şekilde, biz de zihinsel olarak bir fikrimiz olmadan önce fiziksel olarak ilgimizi göstermeye programlıyız. Hafif eylemler sıklıkla açığa çıkar. Duruş, göz hareketleri ve o insanla konuşmak için öne eğilmek ya da bilim adamlarının tanımladığı şekilde kontak kurma olan hızlı bir kaş kaldırma hareketi gibi jestler, diğer memeliye potansiyel fiziksel eylemlere hazırlıklı olduğunuz sinyalini verir. Tabi en önemlisi, bu sinyaller hükmetmek ya da kaçmak niyetinde olmadığınızın göstergesidir. Ya da şimdilik değil, en azından.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.