MALZEMELER:
- Yarım kilo bamya
- 2-3 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı salça
- 2 adet iri soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Tuz,
- 1 tatlı kaşığı seker
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım limon suyu
YAPILIŞI :
Bamyalarımızın sap kısımlarını temizliyoruz. Soğanı yemeklik olacak şekilde doğruyoruz. Domateslerimizi rendeliyoruz. Sarımsaklarımızı ayıklıyoruz. Sonrasında tüm ayıkladığımız malzemeler ibir tencereye alıyoruz, geriye kalan zeytinyağı, yarım limon suyu, tuz, şeker, salça da ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika süre ile kısık ateşte kapağı kapalı olarak kavrulduktan sonra sıcak su ilave edip, 20 dakika daha kısık ateşte pisiriyoruz. Sıcak yada soğuk olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder