MALZEMELER
- 1 adet lahana
- yarım kilo havuç
- yarım kilo kırmızı biber
- 2 baş sarımsak
- 2 çorba kaşığı limon tuzu
- tuz
- Kereviz yaprakları
YAPILIŞI
Lahananın dış yapraklarını alıp yıkayın. Lahanayı önce 4-5'e bölün sonra
3-4 mm inceliğinde kıyın. Havuçları rendeleyin. Kırmızı biberi yıkayın.
Tohumlarını temizleyin ve yemeklik gibi doğrayın. Sarımsakları temizleyin.
Onları da 4-5 e doğrayın. Kereviz yapraklarını da yıkayın ve ince ince
doğrayın. Limon tuzunu havanda olabildiğince ince bir şekilde havanda
dövün. Büyükçe bir tepsiye doğradığımız lahana, kırmızı biber, kereviz
yaprakları , sarımsak ve rendelediğimiz havuçları koyun. Üzerine limon
tuzunu ve normal tuzu üzerine serpin ve elinizle tüm malzemeleri
( yaklaşık 3-4 çorba kaşığı yeterli) Tüm malzemeleri büyük cam
kavanozuna elinizle bastırarak yerleştirin. Kapağını sıkıca kapattıktan
sonra bodrumda yada ışık almayan serin bir ortamda saklayın. 15-20
gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder