Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kıyma Turşusu Tarifi

MALZEMELER
  • 1 adet lahana
  • yarım kilo havuç
  • yarım kilo kırmızı biber
  • 2 baş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı limon tuzu
  • tuz
  • Kereviz yaprakları 
YAPILIŞI 
Lahananın dış yapraklarını alıp yıkayın. Lahanayı önce 4-5'e bölün sonra
3-4 mm inceliğinde kıyın. Havuçları rendeleyin. Kırmızı biberi yıkayın. 
Tohumlarını temizleyin ve yemeklik gibi doğrayın. Sarımsakları temizleyin.
Onları da 4-5 e doğrayın. Kereviz yapraklarını da yıkayın ve ince ince 
doğrayın. Limon tuzunu havanda olabildiğince ince bir şekilde havanda
dövün. Büyükçe bir tepsiye doğradığımız lahana, kırmızı biber, kereviz 
yaprakları , sarımsak ve rendelediğimiz havuçları koyun. Üzerine limon 
tuzunu ve normal tuzu üzerine serpin ve elinizle tüm malzemeleri 
kıyma turşukarıştırın ve ellerinizle sıkarak  ovuşturun.  Tuzu nasıl olmuş diye bakın. 
( yaklaşık 3-4 çorba kaşığı yeterli) Tüm malzemeleri büyük cam 
kavanozuna elinizle bastırarak yerleştirin. Kapağını sıkıca kapattıktan
sonra bodrumda yada ışık almayan serin bir ortamda saklayın. 15-20 
gün sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.






Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.