Buraya Reklam Verebilirsiniz

Zeytinyağlı Kabak Türlüsü Tarifi

MALZEMELER
½ kg kabak
2 adet havuç
2 adet sogan
1 su bardagi konserve bezelye
4 dis sarimsak
½ demet dereotu
1 çay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi toz seker
Tuz

YAPILIŞI
Kabak ve havuçlari kaziyin. Kabaklari dörde bölüp parmak uzunlugunda
kesin. Havuçlari yuvarlak dograyin. Soganlari piyaz olarak dograyip
zeytinyaginda kavurun. Sarimsak ve havuçlari katip 1-2 dakika kavurup
kabak türlüsükabaklari ekleyin. Bezelye, toz seker ve tuzu ilave edip bir çay bardagi
sicak su ekleyip pismeye birakin. Suyunu çekip sebzeler yumusayip yagina
kalinca atesten alin. Servis tabagina alip üzerine kiyilmis dereotu serpip
soguyunca servis yapın.

Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.