MALZEMELER
½ kg kabak2 adet havuç
2 adet sogan
1 su bardagi konserve bezelye
4 dis sarimsak
½ demet dereotu
1 çay bardagi zeytinyagi
1 yemek kasigi toz seker
Tuz
YAPILIŞI
Kabak ve havuçlari kaziyin. Kabaklari dörde bölüp parmak uzunlugunda
kesin. Havuçlari yuvarlak dograyin. Soganlari piyaz olarak dograyip
zeytinyaginda kavurun. Sarimsak ve havuçlari katip 1-2 dakika kavurup
kabaklari ekleyin. Bezelye, toz seker ve tuzu ilave edip bir çay bardagi
sicak su ekleyip pismeye birakin. Suyunu çekip sebzeler yumusayip yagina
kalinca atesten alin. Servis tabagina alip üzerine kiyilmis dereotu serpip
soguyunca servis yapın.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder