Tavuk yemeği birçok farklı şekilde yapılabilen, her türlü pilavla ikram edilebilen çok çeşitli her zevke uygun bir yemektir. Ben bugün öğrendiğim fakat daha denemediğim yayla soslu tavuk tarifini vereceğim.
Bugünlük yemek yapmıştım. Ama En yakın zamanda denemeyi düşünüyorum.
MALZEMELER
5-6 tane kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık
2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt
3-4
diş sarımsak
1 çay kaşığı silme toz
şeker
2 yemek kaşığı salça
8 tane tatlı sivri biber
kekik, kimyon, karabiber, tuz
zeytin yağı
Üzeri için:
3 adet domates
YAPILIŞI

Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır. Biberler yı
kanıp, ince kıyılır, domatesler dilimlenir.Domatesler hariç, tüm malzemeler karıştırılır.Bu karışımın 2 saat kadar dinlenmeli. Fırın poşeti malzemeler yapışmasın diye çok az unlanır. Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir. 185 C ısıda 35 dk pişirilir. Afiyet olsun....
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder