Malzemeler
•100 gr Ameri
kan pirinci
•30 ml zeytinyağı
•1 adet doğranmış soğan
•2 doğranmış kereviz sapı
•1 adet ince doğranmış büyük havuç
•2 adet küp kesilmiş domates
•475 ml tavuk suyu
•İstediğiniz kadar tuz ve biber
•10 gr doğranmış taze fesleğen
Hazırlanışı

Büyük bir tavada orta ateşte yağı kızdırın. Soğanı, kereviz sapını ve havucu ekleyip yumuşaya kadar yaklaşık 2 ila 3 dakika karıştırarak kavurun. Pirinci ekleyip üstleri tamamen yağla kaplanana kadar 1-2 dakika b
oyunca karıştırarak pişirin. Suyu süzülmemiş domatesleri, tavuk suyunu, tuz ve biberi karıştırın. Kaynayana kadar ısıtın. Ateşi kısın, kapağını kapatın ve 15 dakika b
oyunca kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 5 ila 10 dakika b
oyunca pişirmeye devam edin. İstediğiniz kadar tuz ve biber ekleyin. Fesleğeni de karıştırarak servis edin.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder