Malzemeler
•100 gr Amerikan pirinci
•30 ml zeytinyağı
•1 adet doğranmış soğan
•2 doğranmış kereviz sapı
•1 adet ince doğranmış büyük havuç
•2 adet küp kesilmiş domates
•475 ml tavuk suyu
•İstediğiniz kadar tuz ve biber
•10 gr doğranmış taze fesleğen
Hazırlanışı
Büyük bir tavada orta ateşte yağı kızdırın. Soğanı, kereviz sapını ve havucu ekleyip yumuşaya kadar yaklaşık 2 ila 3 dakika karıştırarak kavurun. Pirinci ekleyip üstleri tamamen yağla kaplanana kadar 1-2 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Suyu süzülmemiş domatesleri, tavuk suyunu, tuz ve biberi karıştırın. Kaynayana kadar ısıtın. Ateşi kısın, kapağını kapatın ve 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 5 ila 10 dakika boyunca pişirmeye devam edin. İstediğiniz kadar tuz ve biber ekleyin. Fesleğeni de karıştırarak servis edin.
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder