Bugün evde kolaylıkla yapabileceğiniz ve yemeklerin öncesinde içinizi ısıtacak Yayla Çorbası tarifimi paylaşacağım.
MALZEMELER :
8 su bardağı et suyu
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
Yeteri kadar nane , tuz
HAZIRLANIŞI :
Pirinçlerimizi ayıklayarak yıkıyoruz. Et suyunda pirinçlerimiz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sonrasında yumurta , yoğurt ve unu iyice çırpıp yarım bardak et suyu ile sulandırıyoruz. Kaynayan pirince katıp ateşte pişiriyoruz. Üzerine yeteri kadar tuz ilave ediyoruz. Kabarma belirtisi gösterdiğinde ateşten alıp üzerine yeteri kadar nane döküyoruz. Üzerine bir tavada kızartmış olduğumuz yağımızı ilave ediyoruz. Yayla çorbası hazır :)
Afiyet olsun.
MALZEMELER :
8 su bardağı et suyu
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı kırmızı biber
2 su bardağı yoğurt
Yeteri kadar nane , tuz
HAZIRLANIŞI :
Pirinçlerimizi ayıklayarak yıkıyoruz. Et suyunda pirinçlerimiz yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Sonrasında yumurta , yoğurt ve unu iyice çırpıp yarım bardak et suyu ile sulandırıyoruz. Kaynayan pirince katıp ateşte pişiriyoruz. Üzerine yeteri kadar tuz ilave ediyoruz. Kabarma belirtisi gösterdiğinde ateşten alıp üzerine yeteri kadar nane döküyoruz. Üzerine bir tavada kızartmış olduğumuz yağımızı ilave ediyoruz. Yayla çorbası hazır :)
Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder