MALZEMELER
2 su bardagi bulgur3 yemek kasigi sivi margarin
3 su bardagi et suyu (1 tablet et bulyon =yarim paket et toz bulyon)
250 gr. Kuzu kusbasi
3 adet sivri biber
1 su bardagi haslanmis nohut
1 adet kuru sogan
4 adet taze sogan
1 tatli kasigi kirmizi pul biber
Tuz- karabiber
YAPILIŞI
Kuru sogani yemeklik dograyiniz. Sivri biberlerin tohumlarini çikarip, yarim
halka seklinde dograyiniz. Kuzu kusbasilarinin fazla yaglarni alip,
istediginiz büyüklükte kesiniz. Taze soganlari ayiklayip, ince ince
dograyiniz. Yayvan bir tencerede Sivi margarini kizdirip, içine dogranmis
kuzu etlerini ilave edip, etler suyunu çekinceye kadar iyice kavurunuz.
Etler rengini alinca içine dogranmis kuru soganlari ilave edip, soganlar
pembelesinceye kadar kavurunuz. Renk alan soganlarin içine dogranis
sivri biberleri ve taze soganlari ekleyip, sote etmeye devam ediniz. Daha
sonra içine yikanmis bulguru ilave edip, 5 dak. hepsini birlikte kavurunuz.
En son olarak içine haslanmis nohutlari, et suyunu, kirmizi pul biberi ve
tuz- karabiberi ekleyip, bir kaç kere karistirdiktan sonra atesi altini kisip,
bulgurlar göz göz olana kadar kapagi kapali olarak pisirip, üzerine kagit
havlu koyup, demlendiriniz. Demlenen bulgur pilavin yavasça karistirip,
havalandirdiktan sonra servis tabagina alip, sicak olarak servis ediniz.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder