Buraya Reklam Verebilirsiniz

SALATALIK TURŞUSU

SALATALIK TURŞUSU (3 litrelik kavanoza tam geldi)
Malzemeler:
  • 1 kilo kornişon salatalık
  • su (mümkünse kaynak suyu)
  • 4-5 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sirke
  • 10-12 al maydanoz
Yapılışı;
  1. Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın. En uygun çesit “kornişon”dur. İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v.b. kirleri yıkayın.
  2. Salatalıkları kavanoza doldurun.
  3. tuzunu uzerine ilave edin
  4. Sarımsaklarınıkavanoza yerleştirin.
  5. Sirkeyi içine boşaltın.
  6. Suyunu salatalıkların tümü salamuranın içinde kalacak şekilde ilave edin.
  7. Maydanozu kapak yapın ve kavanozun kapağını kapatın. Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin.
  8. Kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde 4-5 hafta bekletildikten sonra kullanabilirsiniz.
***Salatalık turşusunun yenilecek olgunluğa geldigi şöyle anlaşılır:Salatalıkların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru aynı ve saydam görünüştedir. Ayrıca tat, koku ve ekşilikteki değişme ile de anlaşılabilir.                   

Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.