7 tane orta boy patates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
yeterince tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 havucun rendesi
YAPILIŞI
Patatesler haşladıktan sonra soyulur, bir kaba alınıp iyice ezilir. Zeytinyağı, karabiber, nane ve yeterince tuz koyulur. Karışımı borcama yaydıktan sonra üzerine başka bir kapta hazırlanan 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez ve sarımsaktan oluşan karışımı yayılır. Bir havucuda rendeledikten sonra yoğurt katmanının üzerine serpilir, maydonoz ve taze nane yapraklarıyla süslenir.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder