1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1 litre su
2 baş kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
7-8 sap yeşil soğan
Marul
Pulbiber
Tuz
Mercimekler yıkandıktan sonra 1 litre su ile lapa oluncaya kadar pişirin. Mercimekler pişince ocaktan alıp içine 1 su bardağı ince bulguru koyup şişmeye bırakın. Kıvamı istenen katılıkta olmazsa bulgur ilave edilebilir. Bu sırada kuru soğan ve maydanoz doğrayın. Salça ve soğanı kavrun. Şişen mercimek bulgur karışımına önce salçalı kuru soğan karışı ve soğuduktan sonra taze soğan, maydanozu ilave edilerek karıştırın. Tuzu ve baharatını ayarlayıp köfte gibi şekil vererek bol kıvırcıkla servis edin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder