Buraya Reklam Verebilirsiniz

Regl ne demek?

"Arkadaşlarım regl oldu. Ben neden hala olmadım?", "Regl dönemim ile ilgili konuşacak kimseyi bulamıyorum"  diyorsan işte sana fırsat! Aşağıda sorularının cevaplarını bulabilir, aklına takılan başka sorular varsa Bilge'ye sorabilirsin...

Regl periyotlarının başlaması, vücudunun gelişmesi, genç bir kız olmaya ilk adımını atıyor olman anlamına geliyor. Biraz ürkmüş olabilirsin. Fakat endişeye gerek yok.

Her genç kız, insan doğasının bir gereği olarak bu durumu yaşar. Çünkü regl olmak tamamen üremekle ilintilidir. Kadın vücudunda her ay bir yumurta oluşur. Bu yumurtayla birlikte rahimde olası bir hamilelik için bir tabaka meydana gelir. Eğer cinsel ilişki gerçekleşir ve sperm ile yumurta birleşirse bebek oluşur ve rahimde taşınır. Aksi takdirde bu tabaka vücudu vajina yoluyla her ay terk eder. Bizim regl kanı dediğimiz, bu tabakanın atılmasından başka bir şey değildir.


Bu döngüyü bilmek, sana periyotlarını daha rahat geçirmede rehberlik edebilir. Yanında ne zaman ped taşıyacağını bilir ve bu dönemleri daha rahat geçirirsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.