Buraya Reklam Verebilirsiniz

Patates Faydaları

PATATES
Bu sebze cok kıymetli olduğu halde uzun bir süre önemi bilinmemiştir. Patates 1530 yılında İspanyollar tarafından Pe­ru’da keşfedildikten sonra İspanya ve İtalya’ya getirilmiştir.
KULLANILAN KISIMLARI :
Bitkinin toprak altında bulunan yumrularıdır.
İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLI MADDELER:
Su, karbon hidratlar, protidler, lipidler, minerallerden sod­yum, kalsyum, fosfor, demir, manganez, bakır ve kükürt bu­lunur. Vitaminlerden az miktarda C ve K vitaminleri bulunur. Fakat patates B, B1, B6, pantothenique asidi ile folique asidi vitaminlerinden zengindir.
VASIFLARI, ÖZELLİKLERİ:
Besleyici hazmı kolay ve kuvvet verici bir besindir. Şeker
hastalarına verilir. Skorpit ve ülserli hastalara yedirilîr. Mide ve bağırsak ülserlerinin çabuk kapanmasını sağlar.
KULLANILDIĞI HASTALIKLAR:
. Şişmanlık, romatizma, skorpit, ülserlileri . hazımsızlık çekenler, kabızlık çekenler, basurlular, ve son olarak ekmek yerine şe­ker hastaları yiyebilirler.
PATATES NİŞASTASI (Dıştan kullanışı)
Yaralar, yanıklar, bacak ülserleri, yılancık ve apselere dış­tan vurulur.
NASIL KULLANILIR: İÇTEN KULLANILIŞI:
ÇİĞ PATATES SUYU:
Günde 3-4 kez bir ay süre ile yarımşar bardak şeker hastaları, mide ve bağırsak ülserlileri içebilirler. Bu suyun içi­ne bal, havuç ve limon suyu da ilâve edilebilir. Bundan günde 2-3 kez yarımşar bardak diğer hastalara da içirilmelidir.
DIŞTAN KULLANILIŞI:
100 gram patates nişastası bir litre suya konur veya çiğ doğranmış patatesten yakı yapılarak yanık yara ve ülserler üzerine konur.
Şeker hastaları günde bir kilo patates yiyecek olurlarsa idrarda şeker azaldığı gibi çok işeme ve çok su içme belirti­leri de kaybolur, hastaların genel durumları da düzelir. Bunun nedeni patatesin içinde potas, manyezi, citrique ve malique asidlerinin bulumasından ileri gelir.


Patates Rejimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.