HÜNNAP – ZİZYPHUSJUJUBAMİLLER
Kullanılan Kısımları: Meyveleri
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İdrar söktürücüdür, bronşitte faydalıdır. Göğsü yumuşatır, balgamın çıkmasını kolaylaştırır, öksürüğü keser, kan temizleyici ve müshildir.
Şeker hastalığında nezlede, böbrek ve mesane ağrılarında faydalıdır, mesane iltihabını giderir, harareti keser, kurdeşeni defeder, boğmaca ve diğer boğaz hastalıklarında faydalıdır, kolesterolü temizler.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış hünnap konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Hünnap kekik suyu ile kaynatılıp içilirse kanı inceltir, göğsü yumuşatır, göğüs ağrı ve çarpıntısını giderir, nefes borularını temizler, ifrazatı artırır.
Dallarının kabuğu ve yaprağı ishal kesici ve midevi etkilere sahiptir birkaç gün içildiğinde gıcığı geçirir.
Taze meyvesi yenildiğinde vücutta halis kan yapar. Kabızlığı giderir. Ham meyvesi yenilirse kabızlık yapar.
Hünnap cinsi gücü azaltır.
YABANİ HÜNNAP – ZİZYPHUS LOTUS Meyveleri hünnap gibi kullanılır.
Hünnap Faydaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder