Buraya Reklam Verebilirsiniz

Güllaç Tarifi

8-10 kişilik
Tencerede 5 dakika

Gerekli Malzemeler:
1 paket güllaç,
1 litre süt,
2 su bardağı şeker,
1 çay bardağı gül suyu,
1 çay bardağı fıstık içi,
1 çay bardağı nar tanesi.

Gülsuyunun doğal olmasına özen gösterin. Sütün kaynamamasına dikkat edin. Sütkaynarsa güllaç yaprakları iyice dağılır. Ilık süt kullanmanız tavsiye edilir.

Yapılışı
1 Tencereye 1 litre sütü aktarıp 2 su bardağı şeker ilavesiyle orta ateşte kaynatın. 1 çay bardağı gül suyunu ilave edip karıştırın.
2- Bir tepsiye bir adet güllaç yaprağını yerleştirin. Üzerini ılık olan sütlü karışımla azar azar ıslatın.
3- Güllaç yapraklarının aralarına 1 çay bardağı fıstık içini serpiştirerek aynı işlemi tekrarlayın.
4- Servis yapmadan önce tatlının soğumasını bekleyin. Böylece güllaç kabarır ve ideal kıvamda olur. Nar taneleri ve fıstık içi ile güllacı süsleyebilirsiniz.

GüllaçTarifini Videoda İzleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.