8-10 kişilik
Tencerede 5 dakika
Gerekli Malzemeler:
1 paket güllaç,
1 litre süt,
2 su bardağı şeker,
1 çay bardağı gül suyu,
1 çay bardağı fıstık içi,
1 çay bardağı nar tanesi.
Gülsuyunun doğal olmasına özen gösterin. Sütün kaynamamasına dikkat edin. Sütkaynarsa güllaç yaprakları iyice dağılır. Ilık süt kullanmanız tavsiye edilir.
Yapılışı
1 Tencereye 1 litre sütü aktarıp 2 su bardağı şeker ilavesiyle orta ateşte kaynatın. 1 çay bardağı gül suyunu ilave edip karıştırın.
2- Bir tepsiye bir adet güllaç yaprağını yerleştirin. Üzerini ılık olan sütlü karışımla azar azar ıslatın.
3- Güllaç yapraklarının aralarına 1 çay bardağı fıstık içini serpiştirerek aynı işlemi tekrarlayın.
4- Servis yapmadan önce tatlının soğumasını bekleyin. Böylece güllaç kabarır ve ideal kıvamda olur. Nar taneleri ve fıstık içi ile güllacı süsleyebilirsiniz.
GüllaçTarifini Videoda İzleyin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder