Buraya Reklam Verebilirsiniz

Yoğurt Otu Faydaları

Yoğurt Otu, Kokulu Yoğurt Otu, Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Faydalı Olduğu Hastalıklar

YOĞURT OTU – GALİUM PULUSTRE GALİUM APARİNE
Diğer İsimleri: Çoban Süzeği, Kaz Otu, Yapışkan Otu, Sünnetlice Otu
Kullanılan Kısımları : Bitkinin tamamı, taze bitkinin özsuyu ve kuru bitki
Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: İştah açıcı, idrar artırıcı, böbrek, dalak, pankreas ve karaciğer hastalıklarında, böbrek büzülmesinde faydalıdır. Lenf bezi hastalıklarında hergün yoğurt otuçayı devamlı içilmelidir. Böbrek cerahatlanmasında (böbrek çıbanında)
Sarılıkta, vücudun su toplaması ve böğürlerdeki sancılarda faydalıdır. Mide ve bağırsak nezlesine karşı, ülserde, ödemde, kan dolaşımı bozukluğunda, sara, histeri, sinir rahatsızlığı, köre hastalığı, idrar tutukluğu, kum ve taş şikayetlerinde faydalıdır. Dil ve gırtlak kanserinde çoban süzeği çayı içilir. Kanserli şiş ve şişliklerin giderilmesinde de çoban süzeği çayı faydalı olur.
Kanseri yavaşlatan ve hatta durduran bir reçete: 100 gr yoğurt otu, 300 gr tıbbı nergiz, (tıbbi öküz gözü) 100 gr civan perçemi, 100 gr ısırgan karıştırılır, 1 bardak kaynar suya, 1 tutam konur, 10 dk bekletilir, günde 6-7 bardak içilir.
Böbrek büzülmesinde; çoban süzeği, dağ altın başağı ve sarı ballı baba otları aynı nisbette karıştırılır. 1 bardak kaynar suya, 1 tutam konur, 10 dk bekletilir, kahvaltıdan yarım saat evvel yarım bardak ve kahvaltıdan sonra yarım bardak olmak üzere günde 4 bardak içilir.
Haricen Kullanılışı: Ağız yaralarında, tüm deri hastalıklarında, yara, komedon (kaşık düşmanı) ve kan çıbanında acil şifa sağlar.
Ilık yıkamalar ile yüzün bozulmuş, çökmüş derisini düzeltir, güzelleştirir. Taze ottan sıkılan su (usare) aynı maksatla cilde sürülür, kurumaya bırakılırsa çok iyi netice alınır. Her gün devamlı gargara yapılırsa guatrı tedavi eder. Troid bezesinin iyileşmesini sağlar.
Taze yoğurt otu sıkılır, suyu ile gargara yapılırsa, dil ve gırtlak kanserinde, ağızdaki yaralarda ve damakdaki şişkinliklerde faydalı olur.
Ses telleri rahatsızlığında gargara şeklinde kullanılır.
Yoğurt otundan yapılan merhem yaraların çabuk kapanmasını temin eder. Hasta uzuvlara dıştan sürülmek sureti ile kullanılır. Krem Hazırlanışı: Taze bitki sıkılır, elde edilen suyu tereyağı ile iyice karıştırılır. Buzdolabında muhafaza edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.