-Pirinç: 500 g
-Domates, orta boy: 3-4 adet (kabukları soyulmuş, fındık büyüklüğünde doğranmış (concasse)
-Tereyağı 125 g
-Tuz 1/2 yemek kaşığı
-Karabiber 1/2 çay kaşığı
Yapılışı:
1. Domatesler tencereye konur. Ezilinceye kadar kaynatılır. Tuz, karabiber konur. 2.5 su bardağı (1/2 litre) su ilâve edilerek kaynatılıp ocaktan alınır.
2. Uygun tencerede yağ eritilir. 15 dakika tuzlu ılık suda ıslatılmış pirinçler yıkanır, süzülür ve ilâve edilir. Tane tane oluncaya kadar kavrulur.

Not:
a. Domates yerine kaliteli 1-1.5 yemek kaşığı domates salçası kullanılabilir.
b. Su yerine et suyu kullanılabilir.
c. Pilâv, hazırlanan domatesli suya, salma usulünde de pişirilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder