Buraya Reklam Verebilirsiniz

Yulaf

Yulaf, Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Faydalı Olduğu Hastalıklar


YULAF
İÇİNDE BULUNAN MADDELER :
Minerallerden kalsiyum, magnezyum, fosfor, sodyum, de­mir, yağlar, karbon, hidrat, felliculine hormonuna benziyen bir hormon, B1, B2, PP ve az miktarda D vitaminleri bulunur.

NERELERDE KULLANILIR:
Kuvvet verir ve hafif şekilde vücudu uyarır. Dünyanın,so­ğuk bölgelerinde yaşayan İskandinavya ve Iskoçya halkı bun­dan bir besin yaparlar. Bunu zayıf olanlara ve çocuklara yedirirler. İdrar söktürdüğü için üreli ve şekerli . hastalara tavsi­ye edilir. Şekerli hastaların şekerini düşürür. Yulaf çocuğu ol­mayan kısırlara tavsiye edildiği gibi cinsel gücü azalmış olan erkeklere de tavsiye edilir. Yulaf püsküllerinden 20 gram alı­nır bir litre suda yarım saat kaynatılır.
Bu sudan , günde üç bardak içilirse idrar söktürür ve yumuşaklık verir. Bir avuç yu­lar samanı kaynatılır ve içilirse böbrek kumlarına çok iyi gelir. Yulafın alkolde eritilmiş tentüründen yatmadan evvel 40 dam­la içilirse çok tatlı bir uyku verir. Günde 3 kez yemeklerden evvel 20 şer damla içilirse zayıflığa karşı korur. Sinirli çocuklar yulaf sapından yapılmış yataklar veya şilteler üzerinde yatırılırsa çok güzel uyurlar. Yulafın başka memleketlerde Sativol adında bir müstahzarı vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.