Buraya Reklam Verebilirsiniz

Fıstıklı Dondurma Nasıl Yapılır?

Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım

Fıstıklı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Genelde herkezin damak tadına uygun olan fıstıklı dondurmanın evde nasıl yapılabileceği hakkındaki bilgilere yer vericeğiz bu yazımızda. Aslında yapılışında pek de zorlanmayacağınız,hat da oldukça da pratik bulacağınız tarifimiz şöyle;
Fıstıklı Dondurma Tarifi
Öncelikle Sıvı krema ve pudra şekerini mikser ile 3 dakika çırpıyoruz.Sonrasında, Çırpma işlemine devam ederken önce yoğurdu daha sonra da sütü ilave ederek 2 dakika daha karıştırıyoruz.Toz fıstığın tamamını ekleyerek, yaklaşık 4-5 dakika karışım ile iyice bütünleşinceye kadar çırpıyoruz.Dondurma karışımını çukur olmayan, her tarafı eşit yükseklikte bir kap içerisine boşaltarak dondurucuya koyuyoruz.İki saat sonra çıkararak metal kaşık ile 1-2 dakika karıştırıp düzelterek yine dondurucuya koyuyoruz.İki saat sonra aynı işlemi tekrarlıyoruz.Dondurmayı dondurucuya koyduğumuz ilk saat geçerli olmak koşulu ile 9-10 saat sonra servis yapıyoruz.

Fıstıklı Dondurma Malzemeleri:

1- 300 ml. sıvı krema
2- 1 su bardağı pudra şekeri
3- 1 su bardağı yoğurt
4- 1 su bardağı süt
5- 2 su bardağı toz fıstık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.