Buraya Reklam Verebilirsiniz

Armutlu ve Cevizli Kek Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım
Armutlu ve Cevizli Kek Tarifi:
Fırını 175 C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı toz şeker (Ben biraz daha az kullandım.)
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.