Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım
Armutlu ve Cevizli Kek Tarifi:
Fırını 175 C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
2 su bardağı toz şeker (Ben biraz daha az kullandım.)
Yarım tatlı kaşığı karbonat
2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
1 su bardağı irice dövülmüş ceviz
Armutlu ve Cevizli Kek Nasıl Yapılır
Etiketler:
Armutlu Kek Tarifi,
Cevizli Kek Tarifi,
Kebap,
Kek Tarifleri,
Tatlı Tarifleri,
Tatlılar,
Yemek Tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder