Buraya Reklam Verebilirsiniz

Karadeniz usulü sütlaç tarifi

Gerekli malzemeler:
2 kilo süt
175 gram pirinç
50 gram nişasta
3 adet yumurtanın sadece sarısı
1 paket vanilya
Yarım kilo şeker
Pişirmek için ayrıca 1 kilo süt
Üzerini süslemek için bir miktar fındık
Karadeniz usulü sütlaç tarifi
Bir tencerenin içine 1 kilo süt ile pirinci koyup, pişirmeye başlayın. Başka bir tencerenin içine 2 kilo sütü koyup kaynatın ve içine şekeri de ilave edip eritin. Diğer tarafta pişen sütlü pirinci, şekerli süt tenceresinin içine boşaltın ve pişirmeye devam edin. Bu esnada nişasta, vanilya ve yumurta sarılarını ve bir miktar sütü bir kabın içinde çırparak, tencerenin içine katarak karıştırın. Bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın ve sütlaç kâselerine paylaştırın. Fırın tepsisinin içine bir miktar su koyun ve sütlaç kâselerini yerleştirin. 5 dakika ısıttığınız 250 derecelik fırına sütlaç tepsisini sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin. Sütlaçları fırından çıkarıp, soğuyunca üzerinde kırılmış fındık serperek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.