Rüyada akbaba görmek, nezaketsiz ve ahmak insanla tabir edilir. Akbaba kuşu tutmak hastalığa, bir yerleşim alanına akbabaların girdiğini görmek, oranın istila edilmesine işarete eder. Bir hastanın evinde akbaba görmesi ölümünün yaklaşmış olduğuna, sanat ehli kişinin akbaba görmesi menfaatte, akbaba sürüsü işsizliğe, serkeşliğe, korku ve sıkıntıya delalet eder.
Akbaba, kalbi kötülükle dolu düşmanı işaret eder. Akbaba gagalarsa, maddi ve manevi zarar görür.
Rüyada akbaba görmek miskin, zararsiz bir yabanci adamla tabir olunur. Yaninda akbabanin etinden, tüyünden, kanatlarindan bir seyin bulundugunu görenin, fakir ve garip bir kimseden eline bir miktar mal veya baska bir sey geçer. Bir rivayete göre, o adam yüzünden sevap kazanir. Akbabaya bindigini gören, gurbete gider ve fakirlesir. Yaninda bir akbaba yavrusunun olduğunu görenin çocuğu fakirleşir. Dişi bir akbaba aldığını gören, fakir bir kadınla evlenir. Kirman-i demiştir ki: Rüyasında kendisine bir akbaba verildiğini gören, hayır ve selamet ile dindar ve fakir bir topluma baskan olur. Akbabanin sesini işitmek, keder ve sıkıntıdan kurtulmaktır. Bir başka rivayete göre de: Akbabanın gece uyurken rüyada görmek, ahmak ve anlayışsız bir insana, gündüz uyurken görmek ise hastalıklara işaret eder. Bir kimse rüyada akbaba kuşunu tuttuğunu görürse, çok kanlı bir kavga veya savaşta bulunur ya da şiddetli bir hastalığa yakalanır. Hasta bir kimsenin rüyada kendi evinde bir akbaba kuşunu görmesi, ölümüne işarettir. Akbaba kuşları, işsiz kimselere, haram kazanç ile meşgul olan hırsızlara, ya da kötü söz işitmeye işaret eder. Rüyada görülen akbaba, rüya sahibinin erişeceği korku ve vahşete işaret eder. Bir kimse rüyada birçok akbaba kuşunun bir şehre girdiğini görse, o şehir halkına haram-keş, sefih (eğlenceye düşkün) ve alçak bir takım asker girer. Hasta bir kimse rüyasında kendi evinde bir akbaba kuşu görse, o hasta ölür yahut hastalığından dolayı ölüme yaklaşır. Rüyada tabak, çanak, çömlek ve testi gibi şeyleri imal edenler ve şehir haricindeki sanatkarların akbaba kuşunu görmeleri, hayır ve menfaate, doktorlar ve hastalar için şerre delalet eder. Akbaba kuşları düşmana, şehirde yaşamayan sefil, alçak ve asaletsiz bir kavmin girmesine delalet eder. Akbaba kuşları işsizlerden, ölü yıkayanlardan ve kabirleri mesken eden taifeden birtakım kimselere delalet eder. Akbaba kuşları, duvarlar arasında ve haram kazanç ile meşgul olan hırsızlara ayrılık ve vahşete, mamur yerin harabına ve kötü söze delalet eder.
Akbaba nezaketsiz ve ahmak insanla tabir edilir. Akbaba kuşu tutmak hastalığa, bir yerleşim alanına akbabaların girdiğini görmek, oranın istila edilmesine, bir hastanın evinde akbaba görmesi ölümünün yaklaşmış olduğuna, sanat ehli kişinin akbaba görmesi menfaate, akbaba sürüsü işsizliğe, serkeşliğe, korku ve sıkıntıya delalet eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder