Buraya Reklam Verebilirsiniz

Soğuk Havada Terlemenin Nedenleri

Soğuk Havada Terlemenin Nedenleri

Havalar gittikçe soğumaya başladı. çevrenizdeki herkes kat kat giyiniyor. Siz ise üzerinizi kalın giyinmediğiniz hal­de terliyor musunuz? Bilhassa koltuk altlarınız hep ıslak mı? O zaman botoks yaptırmayı düşünebilirsiniz.

Yoğun çalışanlar ve giyimiyle ön plan­da olan mesleğe sahip kişilerin imdadına terlemeye karşı yaptırdığı botoks uygulamasını Hisar Intercontinental Hospital Nöroloji Bölümü Uzmanı Doç­. Dr­. Göksel Somay’dan öğrendi

Bilhassa stres, heyecan, uyarıcı ilaçlar, tiroid bezi­nin aşırı çalışması, kan şekeri değişiklikleri, böbrek üstü bezi hastalıkları, menopoz, kullanılan ilaç ve hormonların aşırı terlemeye neden  olabileceği­ni belirten  Doç­. Dr­. Somay; "Terleme cildi nemlendirerek vücut ısısını sabitler ve vücut­ta bulunan toksinlerin atılmasına imkan vermekte­dir­­. Tamamen  doğal olan bu süreç bir­takım kişiler­de istenmeyen  şikayetlere neden  ola­bilir­­.

Bilhassa koltuk altı bölgesindeki terleme kişiyi görünü­mü sebebiy­le huzur­suz ederken; koku sebebiy­le de zor durumda bırakmaktadır­­.  Zira pudra, krem veya spreyler terlemeyi bütünüy­le kesme özelliğine sahip olmaz; fakat kısa süreli geciktirebilir­­. Oysa botoksla çok tesirli ve uzun sü­ren  kalıcılık sağla­mak olanak­lı­. diye konuştu.

Botoks uygulama­sı nasıl yapılır?
30 dakika gibi kısa bir sürede uygulanabilen  botoks; bilhassa koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı terlemesinde kullanılır­­. İşlem yapılma dan evvel terleme probleminiz olan bölgelere iyot-nişasta testi yapılır ve aşırı terlemenize neden  olan aktif alanlar tespit edilir­­. Bu alanların yaklaşık 2 mm derinliğine çok ince uçlu iğnelerle Botoks ilacı enjekte edilmektedir­­.

Botoks uygulaması, uygulama bölgesinde terleme işlevi­ni geçici olarak, bütünüy­le ya da belir­li bir şekil­de azaltarak etkisi­ni göstermekte­dir­­. Botoks’un etki­yi geçici olduğu amacıyla yapılmakta olan operasyon istenirse 6 ila 8 ay gibi uzun aralıklarla tekrarlana­bilir­­. İşlemin hemen  ardın­dan günlük hayatınıza rahat­ça dönebilirsiniz­. 18 ila 65 yaş aralığındaki herkesin yararlanabileceği bu uygulamanın neticesi­ni 2 ila 4 gün ­içinde görmeniz olanaklıdır­­. 

Kimlere Botoks Yapılmaz?* Hamilelere,
* Emziren  annelere,
* Cildi­nin üstün­de enfeksiyon olan hastalara,
* Myasthenia Gravis (özellikle kaslar­da görülmekte olan kas zayıflığı) gibi nörolojik hastalıkları bulunanlara,
* Aminoglikozit türü antibiyotik kullananlara,
* Bağışıklık sistemi­ni zayıflatan ilaçlar kullanan hastalara botoks uygulama­sı yapılmaz­.

İlgili aramalar: soğuk havada neden terlenir, soğuk havada terlemenin tedavisi, aşırı terlemenin tedavisi var mı, koltukaltı teri nasıl önlenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.