Malzemeler:
* 500 gr pirinç
* 500 gr yaprak
* 6 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
* 1 su bardağı sızma zeytinyağ

* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 adet limon suyu
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı kuru nane
isteğe bağlı
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın
Ön Hazırlık:
* taze yaprakla sarılacaksa yaprakları sadece haşlayın
* salamura yaprakla sarılacaksa önce yaprakları tuzu gidene kadar yıkayın, yıkadıktan sonra haşlayın.
Hazırlanışı:
Tencereye yağı koyun. Soğanlara şeker ve tuz ilave ederek iyice kavurun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip pirinçler taneleşene kadar kavurun. Kavrulunca içine limon suyu ile beraber 1 su bardağından biraz az su ekleyip pirinçleri hafifçe pişirin. Pirinçler suyunu çekince ateşin altını kapatıp tüm baharatları üzerine ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Soğuduktan sonra yaprakları sarıp tencereye dik ve sık yerleştirin. Yerleştirme işlemi bitince dolmaların üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 limonsuyu 2,5 su bardağıda sıcak su ilave ederek önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Tencereyi mutlaka soğuduktan sonra boşaltın.
Afiyet Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder