Malzemeleri:
-3-4 adet havuç
-yarım paket pötibör bisküvi
-yarım su bardağı kırılmış ceviz(isteğe göre)
-yarım su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları rendeliyoruz. Üzerine su ve şekeri koyup, kısık ateşte havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar karıştırıp, eziyoruz. Yumuşadığında ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada bisküvileri kırıyoruz, üzerine cevizi içini de koyup robotta toz haline getiriyoruz. Derin bir kaba alıp içine vanilyayı da döküyoruz. Havuçlar elimizin dayandığı kadar soğuduğunda bisküvi kabının içine alıyoruz. Elimizde küçük toplar haline getirip hindistan cevizine buluyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz. Tatlı günlerde tatlı tatlı yiyin.
-3-4 adet havuç
-yarım paket pötibör bisküvi
-yarım su bardağı kırılmış ceviz(isteğe göre)
-yarım su bardağı su
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-hindistan cevizi
Yapılışı:
Havuçları rendeliyoruz. Üzerine su ve şekeri koyup, kısık ateşte havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar karıştırıp, eziyoruz. Yumuşadığında ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada bisküvileri kırıyoruz, üzerine cevizi içini de koyup robotta toz haline getiriyoruz. Derin bir kaba alıp içine vanilyayı da döküyoruz. Havuçlar elimizin dayandığı kadar soğuduğunda bisküvi kabının içine alıyoruz. Elimizde küçük toplar haline getirip hindistan cevizine buluyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz. Tatlı günlerde tatlı tatlı yiyin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder