* 2 su bardağı (aşurelik) buğday
* 1 litre ayran
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Buğdaylarımızı akşamdan üzerini az geçecek kadar su ile ıslatıyoruz. Ertesi gün yine üzerini iki parmak geçecek kadar su ile ateşe koyuyoruz. Buğdaylar iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Sonra ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyunca buğdaylarımızı tekrar ateşe alıp üzerine yavaş yavaş ayran döküyoruz ve kısık ateşte 10 - 15 dk. kadar pişiriyoruz. Üzerine sıvı yağda kızdırdığımız nane ve pul biberini gezdiriyoruz. Tuzunu katıp isteğe göre sıcak veya soğuk servis yapıyoruz.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder