Bu gün Kandil ya Kandil simiti tarifi vermeden olmaz diye düşündüm. İşyerinde geçen sene bu kandil simiti siparişi ne kaos oluştururdu. Bu tip kutlama işlerin bizim departman (İnsan kaynakları/halkla ilişkiler) baktığı için vardiyaya yetişti yetişmedi, herkes aldı almadı, bayatmış tazeymiş. Çok zor işler valla. İşte size huzur içinde ve de kendiniz yapacağınız ve affiyetle yiyeceğiniz Kandil Simiti tarifi…
Malzemelerimiz:
*1 paket margarin(250 gr.) (oda sıcaklığında olacak)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
*Susam(üzerine serpmek için)
Yapılışı:
Susam hariç, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Unu fazla katmayınki hamur çok sert olmasın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simitler yapıyoruz. Sonra yumurta akına batırıp, susama buluyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz.
Afiyet Olsun…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder