Buraya Reklam Verebilirsiniz

YAĞLI SAÇLAR İÇİN TAVSİYE VE MASKELER


Saçlar bir bayan için tahmin edilemeyecek bir öneme sahiptir. Güzellik belkide saçlardan başlamaktadır. Eğer ki saçlarınız istediğiniz güzellikte değilse, ne yaparsanız yapın yağlı bir görüntüye sahipse işte size bir kaç formül. Merak ettiyseniz…
Saçınızı gereğinden fazla yıkamak, yani bir kaç kez şampuanlamak, ovalamak, saç diplerine fazlaca masaj yapmak zararlıdır.Yıkandıktan sonra saçlarınız uçuşuyorsa, buna engel olmak için, saçınızın son durulama suyuna biraz limon suyu eklemeniz yeterli olacaktır. yağlı saçlar kaynar suyla yıkanmamalı. Bu işlem saç diplerini tahrip edip daha çok yağlandırır. Saçlarınız yağlıysa sprey’in yanı sıra fön ve elektrikli bigudi gibi saç derisine zarar veren elektrikli aletler kullanmayın. Yağlı saçları ayda bir kere bira ile ıslatıp kafa derinize masaj yapın. 15-20 dakika dinlendirip yıkayın.
Yağlı Saçlar İçin Öneriler:
*4 yumurtayı çırpıp, bununla başınıza hafifçe masaj yapın. 15 dakika bekleyin. Sonra su ile yıkayın. Saçınızı bir bardak konyak ve bir bardak gül suyu karışımı ile durulayın.

*Yağlı bir saç için en etkili bakım ürünü elma sirkesidir. Saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyunuza bir çay bardağı kadar elma sirkesi karıştırırsanız saçlarınızın daha parlak ve daha az yağlanan bir yapıya kavustuğunu göreceksiniz.
*Bir diğer önerim ise Limon durulaması; yağlı saçlar için 1 limonun ince rendelenmişkabuğu ve 1 tatlı kaşığı dolusu incekıyılmış ıhlamur, yarım litre soğuk suya eklenir ve kaynama derecesine kadar ısıtıldıktan sonra 10dakika demlenmeye bırakılır ve süzülür. 8 limonun suyu ile birlikte, hepsi bir şişeye veya kavanoza aktarılır ve çalkalanarak 2 gün bekletilir. Saçlar yıkandıktan sonra, 1 litreılık durulama suyuna, şişedeki sıvının 1/8bölümü eklenir ve durulama yapılır.
yagli-saclar-icin-tavsiyeler
Suna Dumankaya’dan Yağlı saçlara sahip olanlar için küçük ve kolay bir karışım;
* 1 kahve fincanı elma sirkesi,
* 1 tatlı kaşığı kekik suyu,
* 1 çay kaşığı tuz,
* 1 su bardağı suyu karıştırın
Elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürün. Daha sonra nemli ve sıcak bir havluya sararak yaklaşık iki saat saçınızda bekletin.
Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa…
Biberiye bitkisi ve 1 tatlı kaşığı kekiği bir buçuk su bardağı kaynar suda, çay demler gibi demleyin ve bir süre dinlendirdikten sonra süzün. Daha sonra bu karışımı temiz saç diplerine iyice yedirerek sürün. Bu şekilde çabuk yağlanma sorununa elveda diyebilirsiniz.
yagli-saclar-icin-tavsiyeler
Yağlı saçlar için pratik bilgiler
Saçınız yağlı bir görünüme sahipse, geniş uçlu bir makyaj fırçasını mineral bir pudranın içine batırın. Fırçanın ucun da kalan fazlalığı azaltmak için sapına elinizle hafifçe vurduktan sonra pudrayı saç diplerinize uygulayın. Uyguladığınız pudra fazla yağı emerek saç tutamlarınız arasına karışacak. Bize inanın, kimse duş almaya vaktiniz olmadığını anlayamayacak.
Güzel kokmak için
Saçlarınıza az bir miktar parfüm sıkın. Büyük uçlu bir fırça yardımıyla saç diplerinizden başlayarak uçlarına kadar tarayıp kokuyu dağıtın. Tüm gün muhteşem kokacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.