Buraya Reklam Verebilirsiniz

Oktay Usta'nın Kayısı Reçeli Tarifi

Malzemeler :

* 1 kg kayısı
* 1kg tozşeker
* 2 su b.su
* 1 limon suyu
* kayısı çekirdeği

Hazırlanışı :

Kayısıları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerinden ayırıyoruz. Tencereye tozşeker ve suyu alıp şerbet gibi kaynatıyoruz.Kaynayınca içine kayısıları ekliyoruz. Kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz. En son limon suyunu ve kayısı çekirdeklerini ekliyoruz.Sıcak, sıcak kavanozlara doldurup,ağzını sıkıca kapatıyoruz.Nefis oldu,afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.